20 Nisan 2024 Cumartesi

BAKKAL, MARKET VE MANAVLAR KISITLAMA SÜRESİNCE KAPALI KALACAK

LOKANTA, RESTORAN VE PASTANELER PAKET SERVİS HİZMETİ VERECEK

FIRINLAR EKMEK VE PİDE SATIŞINA DEVAM EDECEK

İçişleri Bakanlığı, 30 Nisan günü saat 24.00’ten 3 Mayıs saat 24.00’e kadar, aralarında İzmir'in de olduğu 31 ilde uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması ile ilgili genelgeyi valiliklere gönderdi.

Genelgeye göre; sokağa çıkma kısıtlamasının günlük hayata etkisini en aza indirmek amacıyla ve Ramazan ayı münasebetiyle 30 Nisan Perşembe günü market, bakkal ve manavların çalışma saatleri 08.00-23.00 olarak belirlendi.

1 Mayıs günü market, bakkal ve manavlar 09.00-14.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek. Bu iş yerleri, 2 Mayıs Cumartesi ve 3 Mayıs Pazar günlerinde kapalı olacak. Nöbetçi akaryakıt istasyonlarının marketleri hizmet verebilecek. Lokantalar ile tatlı satışı yapan pastaneler kısıtlama süresince evlere paket servis hizmeti verebilecek.

Fırın işletmeleri, kısıtlamanın olduğu günlerde, ekmek üretimlerine devam ederek kendileri için belirlenen mahallelerde münferit ya da Aliağa Belediyesi Zabıta Ekipleri eşliğinde ekmek ve pide satışı yapacak.