19 Nisan 2024 Cuma
22 ° Bulutlu
Makine İkmal Bakım ve Onarım Müdürlüğü

Makine İkmal, Bakım ve Onarım Müdürlüğü, Aliağa Belediye Meclisinin 03.01.2023 tarih ve 9 sayılı kararı ile kurulmuş olup, 09.02.2023 tarih ve 32 sayılı Meclis kararı ile Müdürlük yönetmeliği onaylanarak yürürlüğe girmiştir.

Makine İkmal, Bakım ve Onarım Müdürlüğü aşağıdaki görevleri yerine getirmektedir:

• Belediyenin envanterinde bulunan tüm araç- iş makinalarının; planlı/plansız bakım, onarım, arıza bulma/giderme iş ve işlemlerini yapmak.
  • Belediyeye ait garajın, her zaman bakımlı, temiz ve araçların faal durumda bulundurulmasını, garajın yangın ve sabotajlara karşı korunmasını sağlamak.
  • Ekonomik ömrünü dolduran araçların HEK’e (Hurda ve Ekonomik Ömrünü Doldurmuş) ayrılma işlemlerinin takibini yapmak.
  • Araçların kaza yapması ile kazalarda oluşan maddi hasar bedellerinin ilgili prosedür doğrultusunda işlemlerini takip etmek.
  • Araçlar için gerekli olan yedek parça ve sair malzeme ihtiyaçlarını tespit ederek taleplerini yapmak.
  • Makine İkmal, Bakım ve Onarım Müdürlüğü bünyesinde yapılan işler ile ilgili istatistiki bilgileri toplamak, toplanan bilgileri bilgisayar ortamında değerlendirerek devamlı kullanılabilir hale getirmek.
  • Mevzuatla verilen ve Belediye görev, yetki ve sorumluluklarının gerektirdiği Müdürlüğün faaliyetlerini ilgilendiren diğer görevleri yürütmek.
  • Belediyenin araç ve iş makinalarında kullanılmak üzere yağ ve lastik alımını gerçekleştirmek ve görevli hizmet araçlarına dağıtımını sağlamak.
Selami Yayla
Makine İkmal, Bakım ve Onarım Müdür Vekili

1975 Erzurum doğumludur. İlk, Orta ve Lise öğrenimini Manisa Soma’da yaptı. Üniversite öğretimi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümünde lisans olarak tamamladı. Halen İş Güvenliği Uzmanlığı bölümünde Yüksek Öğrenimini sürdürmektedir. Askerlik görevini Ankara Çankaya Muhafız Alayında yaptı. 1998 yılında EÜAŞ Soma Termik santralinde iş hayatına başladı. 2016 yılında EÜAŞ’ın özelleştirilmesinin ardından Aliağa İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünde göreve başladı. 2020 yılında Aliağa Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğünde Emlak Servisinde şef olarak görevine devam etti. 2021 yılı Kasım ayından 2022 yılı Aralık ayına kadar İşletme ve İştirakler Müdür Vekili olarak görev yapmıştır. 2023 yılı Ocak ayından itibaren Makine İkmal, Bakım ve Onarım Müdür vekili olarak görev yapmaktadır.
Evli ve iki çocuk babasıdır.