15 ° Dağınık Bulutlar
İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü

İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü 2872 sayılı Kanunun çerçevesinde, çevremizi tehdit eden her türlü tehlikelerde ve kirliliklerle mücadele edip geleceğimizin mirasçıları olan çocuklarımıza yaşanabilir bir çevre bırakmak amacıyla hizmet vermektedir.

Müdürlüğümüz; Sağlıklı, güvenli ve sürdürülebilir bir kentsel yaşam için Hızlı nüfus artışı ve buna bağlı olarak enerji, eğitim, çarpık kentleşme, sağlıksız sanayileşme; artan görüntü, gürültü, hava, su kirlilikleri gibi, kentimizde yaşayanları birinci derecede etkileyen çevresel faktörlerin olumsuz etkilerini gidererek, modern kent anlayışı bilincinin ilçemizde yerleşmesinin sağlanması, İlçemizde geri dönüşüm özelliğine sahip tüm atıkların kaynağında azaltılarak üretiminden bertarafına kadar doğrudan veya dolaylı bir biçimde alıcı ortama verilmesinin önlenmesi, eğitim çalışmalarıyla toplum bilincinin geliştirilmesi ve bu duyarlı yaklaşımın kalıcı alışkanlıklar haline getirilmesi hedeflerini gerçekleştirmek için çalışmaktadır.

İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğümüz; 1 Müdür, 5 Çevre Koruma ve Kontrol personeli olmak üzere 6 personelden oluşmaktadır.

İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü Müdür Vekili

1982 yılında Rize’nin Pazar ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Karadeniz Ereğli’de KDZ Ereğli Anadolu Lisesinden mezun olarak tamamladı. İstanbul Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümünü bitirdi. 2 yıllık Adalet bölümü mezunu da olan ve İngilizce bilen Turan, lisans eğitiminin ardından aynı üniversitede Kalite Yöneticiliği sertifika programını tamamladı.

Okul yıllarında profesyonel olarak yelken sporu yaptı ve çeşitli ulusal şampiyonalarda ödüller kazandı.

2006 yılında özel sektörde işe başladıktan kısa bir süre sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Müdürlüğünde göreve başladı ve yaklaşık 10 yıl farklı bölgelerde saha mühendisi olarak görev yaptı. 2016 yılından bu yana Aliağa Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü görevini yerine getirmekte olan Ozan Turan evli ve 2 erkek çocuk babasıdır.