27 Nisan 2024 Cumartesi
14 ° Hafif Bulutlu
Kültür Gezileri ve Şehitlik Ziyaretleri

Belediyemiz Sosyal ve Kültürel İşler Müdürlüğü tarafından her yıl belirlenen takvim çerçevesinde Kültür Gezileri ve Şehitlik Ziyaretleri gerçekleştirilmektedir.

“Adım Adım Anadolu” sloganıyla gerçekleştirilen gezilerde hemşehrilerimiz ülkemizin tarihi ve turistik yerlerini görme fırsatı buluyor. Aliağalılar düzenlenen kültür gezileriyle tarihi ve kültürel birikimlerini zenginleştirirken farklı coğrafyaların kültürleriyle de tanışma imkânına sahip oluyor.

Muhtarlıklar ile işbirliğinde 2018 yılında başlayan Kültür Gezilerinde bu güne kadar Bursa, İstanbul, Ödemiş Birgi, Tire, Şirince gibi tarihi ve turistik yerlere gidilmiştir.

Özel hazırlanan otobüslerle gerçekleşen gezi süresinde vatandaşlardan hiçbir ücret talep edilmezken kafilenin istek ve ihtiyaçlarına cevap vermek üzere Milletin Ekibi’nden iki personelimiz de görev yapmaktadır.

ŞEHİTLİK ZİYARETLERİ

Milli Mücadelede toprağa düşmüş şehitlerimiz ve aziz hatıraları Belediyemiz tarafından düzenlenen Şehitlik ziyaretleriyle yeniden yaşatılmaktadır. 2018 ve 2019 yıllarında Belediyemizin düzenlediği programlara katılan binlerce Aliağalı hemşehrimiz Çanakkale Şehitliklerimizi ziyaret etti.

Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgahı olan Anıtkabir, Türkiye Büyük Millet Meclisi, 1. ve 2. Meclis de Aliağa kafilelerimiz tarafından ziyaret edilmektedir.