27 Nisan 2024 Cumartesi
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

Aliağa Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğümüz; Medya ile ilişkileri koordine etmek ve Belediyemiz tarafından yürütülen faaliyet ve projeler hakkında kamuoyunu hızlı ve doğru bilgilendirme çalışmalarını yürütmektedir. Belediyemizin kurumsal web sitesi ve kurumsal sosyal medya hesapları Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yönetilmektedir. Belediyemizin Kurumsal kimlik çalışmaları ve Aliağa Marka Kent çalışmalarını gerçekleştirmektedir.

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü; 1 Müdür, 1 Veri Kontrol ve İşleme Personeli Memur ile 11 Aliağa Belediyesi Personel Ltd. Şti personeli ile hizmetleri gerçekleştirmektedir.

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünün teşkilat yapısı aşağıdaki gibidir;

• Müdür
  • Medya İletişim Bürosu
  • Yayıncılık, Kent Belleği ve Tanıtım Bürosu
  • İlan ve Reklam Planlama Bürosu

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğüne ait 03.12.2019 tarihli yönetmelik, medya alanındaki değişimler ve Belediyenin hizmet çeşitliliğinin artması nedeniyle değiştirilmiş; Müdürlüğün yeni yönetmeliği Aliağa Belediye Meclisinin 07.12.2021 tarih ve 465 sayılı kararı ile yürürlüğe girmiştir.

Yeni Yönetmelik ile birlikte Aliağa Belediyesi’nin kurumsallaşma ve kurumsal kimliğin geliştirilmesi çalışmaları ile Aliağa Marka kent çalışmaları da Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün görev ve sorumluluk alanına eklenmiştir.

Ali Osman Karatekin
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü

1973 Çandarlı doğumludur. 1992 yılında Bergama Lisesinden, 1996 yılında Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümünden mezun oldu. 1993 yılından itibaren çeşitli Özel Radyoların Haber Merkezlerini yönetti. 1996-97 yıllarında muhabirlik ve köşe yazarlığı yaptı. 1997–1998 arasında kısa dönem Askerlik görevini Isparta’da tamamladı. Askerlik sonrası 1998–2003 yıllarında çeşitli gazetelerde Yazı İşleri Müdürlüğü, editör ve köşe yazarlığı yaptı. Aynı dönemde İhlâs Haber Ajansı, Ege TV ve Doğan Haber Ajansı (DHA) Muhabirliği yaptı.

2003- 2011 yılları arasında Aliağa Ticaret Odası’nda Basın Müşaviri olarak görev yaptı. 2011 yılında Aliağa Belediyesi’ne geçti. Sosyolog kadrosunda bulunduğu Belediyede 2011 yılından itibaren Basın Danışmanı, ARGE- AB Projeler Birimi sorumlusu görevlerinde bulundu. 2014-2015 yıllarında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Milletvekili Danışmanı olarak çalıştı. 2016 yılında Aliağa Belediyesi Kent Belleği Araştırmaları “Aliağa Kent Kitaplığı” projesinde görevlendirildi.

2017 yılı Kasım ayında Aliağa Belediyesi Sosyal Kültürel ve İdari İşler Müdürlüğü görevine atandı ve görevini 2019 yılına kadar sürdürdü. 2019 Kasım ayından itibaren Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü görevini sürdürmektedir.