Aliağa Belediyesi
02 Haziran 2020 Salı
21 ° Dağınık Bulutlar
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

Aliağa Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğümüz; Medya ile ilişkileri koordine etmek ve belediyemiz tarafından yürütülen faaliyet ve projeler hakkında kamuoyunu hızlı ve doğru bilgilendirme çalışmalarını yürütmektedir. Belediyemizin kurumsal web sitesi ve kurumsal sosyal medya hesapları Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yönetilmektedir. Belediyemizin Kurumsal kimlik çalışmaları ve Aliağa Marka Kent çalışmalarını gerçekleştirmektedir.

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü; 1 Müdür, 1 Veri Kontrol ve İşleme Personeli Memur ile 7 Aliağa Belediyesi Personel Ltd. Şti personeli ile hizmetleri gerçekleştirmektedir.

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünün teşkilat yapısı aşağıdaki gibidir;

• Müdür
  • Evrak Kalem Birimi
  • Halkla İlişkiler Birimi
  • Medya İletişim Birimi
  • Basım ve Yayın Birimi
  • Kurumsal Kimlik ve Tanıtım Birimi

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğüne ait 03.07.2005 tarihli yönetmelik, medya alanındaki değişimler ve Belediyenin hizmet çeşitliliğinin artması nedeniyle değiştirilmiş; Müdürlüğün yeni yönetmeliği Aliağa Belediye Meclisinin 03.12.2019 tarih ve 419 sayılı kararı ile yürürlüğe girmiştir.

Yeni Yönetmelik ile birlikte Aliağa Belediyesi’nin kurumsallaşma ve kurumsal kimliğin geliştirilmesi çalışmaları ile Aliağa Marka kent çalışmaları da Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün görev ve sorumluluk alanına eklenmiştir.

Ali Osman Karatekin
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdür Vekili

1973 Çandarlı doğumludur. 1996 yılında Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümünden mezun oldu. 1993 yılından itibaren çeşitli Özel Radyoların Haber Merkezlerini yönetti. 1996-97 yıllarında muhabirlik ve köşe yazarlığı yaptı. 1997–1998 arasında kısa dönem Askerlik görevini Isparta’da tamamladı. Askerlik sonrası 1998–2003 yıllarında çeşitli gazetelerde yazı işleri müdürlüğü, editör ve köşe yazarlığı yaptı. Aynı dönemde İhlâs Haber Ajansı Ege TV ve Doğan Haber Ajansı (DHA) Muhabirliği yaptı.

2003- 2011 yılları arasında Aliağa Ticaret Odası’nda Basın Müşaviri olarak görev yaptı. 2011 yılında Aliağa Belediyesi’ne geçti. Sosyolog kadrosunda bulunduğu Belediyede 2011 yılından bu yana; Basın Danışmanı, ARGE- AB Projeler Birimi sorumlusu görevlerinde bulundu. 2014-2015 yıllarında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Milletvekili Danışmanı olarak çalıştı. 2016 yılında Aliağa Belediyesi’nin “Aliağa Kent Kitaplığı” projesinde görevlendirildi.

2017 yılı Kasım ayında Sosyal Kültürel ve İdari İşler Müdürlüğü görevine atandı. 2019 Kasım ayından bu yana Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü görevini sürdürmektedir.

E-Posta Adresi Giriniz