25 Nisan 2024 Perşembe
Aliağa Esnafı Kovid19 Yaralarını Sarıyor
31 Ağustos 2020

Aliağa'da 2020 yılının ilk yedi ayında 183 müesseseye ruhsat verildi.

Dünyada ve ülkemizde her alanı etkileyen yeni tip koronavirüs salgınının yaşandığı yılın ilk yedi aylık döneminde Aliağa’da 286 ruhsat başvurusu yapıldı.  Aliağa Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü verilerine göre; Ocak, Şubat ve Mart aylarında toplam 91 işyeri açılırken; Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında bu sayı 46 oldu.  Temmuz ayında ise 46 adet ruhsat verildi.  31 Temmuz 2020 tarihi itibariyle Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odasına kayıtlı 124, Aliağa Ticaret Odasına kayıtlı 59 olmak üzere toplam 183 müesseseye ruhsat verildi. Yedi aylık dönemde en fazla ruhsat Temmuz ayında verilirken en az ruhsat ise Nisan ayında verildi. Bu dönemde; berber, kuaför, kahvehane, pastane, büfe, bakkal, market, kuru yemiş dükkânı gibi 145 sıhhi, 38 gayri sıhhi müessese açıldı.