Aliağa Belediyesi
Aliağa’da Hayatı Yaşa !
26 Nisan 2024 Cuma
Hava Durumu
22 ° Açık Gökyüzü
VIDEO HABER
Aliağa’dan Örnek Sosyal Mesafeli Pazaryeri
14 Mayıs 2020

Pazaryerinde tüm kurallar uygulandı, riskten uzak bir gün yaşandı

Aliağa’dan Örnek Sosyal Mesafeli Pazaryeri

Aliağa Belediyesi, 16-17-18-19 Mayıs’ta uygulanacak Sokağa çıkma kısıtlaması öncesinde açılacak olan Pazaryerleri ile ilgili takvim açıkladı. Açıklanan takvim gereğince bugün Kapalı Pazaryerinde Sebze, meyve, Tavuk ve Balık satış bölümleriyle Pazar açıldı. Aliağa Belediyesi Zabıta Ekipleri, Milletin Ekibi Sağlık görevlileri alınan tedbirleri sıkı bir şekilde uyguladı.

KONTROLLÜ GİRİŞ, ATEŞ ÖLÇÜMÜ VE MASKE DAĞITIMI

Aliağa Belediyesi Zabıta Ekipleri, Covid-19 virüs salgınıyla mücadele tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgelerde belirtilen pazaryeri girişleri, sosyal mesafe, tezgah aralıkları ve pazaryerlerinde alınması gereken tüm tedbirleri eksiksiz uyguladı. Pazaryerine gelen vatandaşlar kontrollü olarak içeri alındı. Girişte ateşleri ölçüldü. Maskesiz vatandaşlara maske dağıtımı yapıldı.

Pazarda vatandaşların ihtiyaç duyduğu meyve, sebze, tavuk ve balık ürünleri satışa sunuldu. Yoğunluğun olmadığı, sosyal mesafe kurallarına uygun, sağlık ve hijyen tedbirlerinin üst seviyede tutulduğu semt pazarında girişlere ve çeşitli noktalara el dezenfekte stantları konuldu. Aliağa Belediyesi Sağlık Birimi tarafından pazar yeri girişinde her vatandaşın ateşi ölçüldü. Ayrıca her vatandaşa görevlilerce maske dağıtımı yapıldı.

Aliağa Belediyesi zabıta ekipleri vatandaşların sağlık yönünden daha güvenli bir şekilde alışveriş yapabilmeleri için kişiler arası sosyal mesafeye dikkat edilmesi, maske takılması, tezgahlardaki ürünlere dokunulmaması yönünde sık sık uyarılarda bulundu.

KURALLARIN EKSİKSİZ UYGULANDIĞI ÖRNEK BİR PAZAR YAŞADIK

Aliağa Belediyesi Zabıta Müdürü Mustafa Tahir ACAR, “Bugün Ege bölgesinin en düzenli ve güzel pazarını gerçekleştirdik. Pazaryeri genelgelerine yüzde 100 riayet edilen, tüm kuralların gerek pazarcı esnafı, gerek vatandaşlarımız gerekse de görevli arkadaşlarımız tarafından eksiksiz uygulandığı bir Pazar yaşadık. Tüm vatandaşlarımıza, pazarcılarımıza ve gün boyu yoğun bir çalışma günü geçiren, emek veren mesai arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz.” Dedi.

15 Mayıs Cuma günü Aliağa Kapalı Pazaryerinde sadece tuhafiye bölümü açılarak vatandaşlara hizmet sunacak. Aliağa Belediyesi Zabıta ekipleri Tuhafiye pazarı için de tüm tedbirleri eksiksiz uygulayacak.

Diğer Haberler
Muğla Yamaç Paraşütü
03/x Fotoğraf
Lüfen indirmek istediğiniz çerçeve modelini seçiniz
Paylaş
E-Posta Adresi Giriniz