Aliağa Belediyesi
Aliağa’da Hayatı Yaşa !
29 Mart 2024 Cuma
Hava Durumu
15 ° Dağınık Bulutlar
VIDEO HABER
Aliağa Belediyesi Sarı Konutları Kentsel Dönüşümle Yenileyecek
31 Mart 2021

Başkan Serkan Acar; 18 Ayda Tamamlayacağız. Vatandaşlarımızdan Hiçbir Ücret Almayacağız”

64 M2’lik Eski Daireler Yerine Hak Sahiplerine 85 M2’lik Yeni Modern Daireler Verilecek.

Aliağa Belediyesi, kentin merkezinde bulunan ve sahiplerinin uzun süredir sıkıntı yaşadığı Sarı Konutlar’ın kentsel dönüşümü için harekete geçti. Aliağa’nın en eski yapılarından olan ve son depremlerde büyük hasar alan 695 ada 1 parseldeki konutlar, Belediye tarafından yerinde kentsel dönüşüm projesiyle yenilenecek. Daireleri kentsel dönüşüme giren vatandaşlara kentsel dönüşüm yasası kapsamında 18 ay boyunca kira yardımı da yapılacak. 60 Konutu kapsayan proje bitiminde deprem yönetmeliğine ve kent estetiğine uygun modern yeni daireler sahiplerine azami 18 ay gibi kısa sürede teslim edilecek.

KONUT SAHİPLERİNDEN HİÇBİR ÜCRET TALEP EDİLMEYECEK

Kentsel Dönüşüm Projesi fikrini sunmak ve bilgilendirmeler yapmak için Belediye Meclis Salonu’nda konut sahipleriyle bir araya gelen Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, binaların yenilenmesi karşılığında konut sahiplerinden hiçbir ücret talep edilmeyeceğini ve yeni binaların 18 ayda teslim edileceğini söyledi. Aliağa Belediye Meclis Salonunda Başkan Serkan Acar’ın açıklamasını büyük bir heyecanla dinleyen konut sahipleri ilk kez duydukları sürprizle büyük bir heyecan ve mutluluk yaşadı.

KONUTLAR 18 AYDA SAHİPLERİNE TESLİM EDİLECEK

Başkan Serkan Acar, konut sahiplerine yaptığı sunumda, “695 ada 1 parselde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ve AFAD’ın tespitlerine göre 2 ağır hasarlı ve 3 orta hasarlı bina tespit edildi. Bu nedenle çalışmalarımıza bu parselden başlamak istedik. 2+1 brüt 64 metrekare olan daireleri brüt 85 metre kareye yükseltiyoruz. Yeni binalar 2+1 ve zemin artı 4 kat olacak. Her katta 4 daire bulunacak. Yol üstü olması sebebiyle zeminleri dükkân yapmaya karar verdik. Konutları 18 ayda tamamlayıp sahiplerine teslim etmeyi planlıyoruz. Ama biz bu süreyi elimizden geldiğince kısaltarak 12 aya düşürmek istiyoruz” dedi.

KONUT SAHİPLERİNE KİRA YARDIMI

Kentsel Dönüşüm Projesi’nde kar amacı gütmediklerini belirten Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, “Alt katları dükkân yaparak maliyetleri karşılayacağız. Konut sahiplerimiz devletimizin belirlediği kira yardımlarından da 18 ay boyunca faydalanabilecek. Kira yardımından yararlanmak için gerekli iş ve işlemleri de biz takip edeceğiz.” dedi.

Sarı Konutların kentsel dönüşümüyle Aliağa’da kentsel dönüşümü başlatmak istediklerini belirten Başkan Serkan Acar, “Deprem riskinin yüksek olduğu bir bölgede yaşıyoruz. Son yaşanan şiddetli depremde İzmir’imizde pek çok bina yıkıldı, vatandaşlarımız hayatını kaybetti. Depremde hayatını kaybedenleri bir kez daha rahmetle anıyorum. Aliağamızda da bu depremi şiddetli şekilde hissettik. Allah’a hamdolsun, Aliağamızda yıkılan herhangi bir binamız ve can kaybımız yok. Önümüzdeki süreçte yine benzer depremlerin yaşanması ihtimali yüksek. Bununla ilgili tüm devlet kurumları, belediye, vatandaşlarımız gelecekte de depremin olacağını ön görüp hazırlıklar yaparak tedbirlerimizi almalıyız. En önemli tedbirlerden biri ise binalarımızın depreme dayanaklı olmasıdır” dedi.

Diğer Haberler
Muğla Yamaç Paraşütü
03/x Fotoğraf
Lüfen indirmek istediğiniz çerçeve modelini seçiniz
Paylaş
E-Posta Adresi Giriniz