Aliağa Belediyesi
Aliağa’da Hayatı Yaşa !
20 Nisan 2024 Cumartesi
Hava Durumu
14 °
Aliağa Belediyesi Kurban Bayramı İçin Tüm Hazırlıklarını Tamamladı
29 Temmuz 2020

Aliağa Belediyesi vatandaşlarımızın sorunsuz bir bayram geçirmesi için tüm hazırlıklarını tamamladı. Temizlikten ulaşıma, çevre korumadan veterinerlik ve zabıta hizmetlerine kadar tüm ekipler arife günü ve bayram süresince görev alanlarında gerekli tüm tedbirleri aldı. Hizmet alanlarında denetimler ve hizmetleri aksatmadan yürütecek olan ekipler, 24 saat esasına göre nöbetçi ekipler şeklinde vatandaşlarımızın yanında olacak.

KABRİSTAN ZİYARETLERİ ARİFE VE BAYRAM SÜRESİNCE ÜCRETSİZ

Aliağa da vatandaşlarımız kabristan ziyaretlerini arife ve bayram süresince belediye otobüsleri ile ücretsiz olarak gerçekleştirebilecek. Saat 10.00 dan akşam 16.00 ya kadar 2 saat aralıkla vatandaşlarımız mezarlık ziyaretlerini yapabilecek. Aliağa Gençlik Merkezi ve Yeni Mahalle Garaj Mevkiinde bulunan Askeri Lojmanlar önünden kalkacak belediye otobüsleri vatandaşlarımızı ücretsiz olarak kabristanlığa taşıyacak ve geri dönüşlerini sağlayacak.

ALİAĞA BAYRAM BOYUNCA TERTEMİZ OLACAK

Aliağa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler arife günü dahil, Kurban Bayramı boyunca hayvan satış ve kesim alanlarında biyolojik ve evsel atıkların alınarak bertaraf edilmesini sağlayacak. Ekipler, eski ve yeni mezarlık temizlikleri ile birlikte Aliağa’nın tüm cadde ve sokaklarının dezenfekte işlemini gerçekleştirecek.

ZABITA EKİPLERİ DENETİMLERİNİ SIKLAŞTIRACAK, ALO 153 HİLAL MASA 24 SAAT VATANDAŞLARIMIZIN EMRİNDE OLACAK

Aliağa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri de bayram öncesi ve bayram süresince 24 saat görevinin başında olacak. Zabıta ekipleri İlgili genelgeler gereği özellikle Aliağa da belirlen kurban kesim yerleri ile münferit kesim yapan vatandaşlarımızın Covit-19 pandemi tedbirlerine uyup uymadığını denetleyecek. Uymayanlar hakkında cezai işlem yapacak. Kurban Bayramı öncesi ve arife günü Hayvan Pazarı, Yeni mahalle Çarşamba Pazarı ve yine arife günü Şakran ve Helvacı Mahalleleri ile birlikte Merkez pazaryerlerinde denetim ve kontroller gerçekleştirecek. Ekipler Belediye Çevre Müdürlüğüne bağlı veterinerlik birimi ile birlikte kurban kesim yerleri ile münferit kesim yapılan yerlerde belgesi olmayan, sağlıksız ve hastalıklı hayvanların satışının önüne geçmek için bayram sonuna kadar denetimlerde bulunacak. Yine Aliağa sahili ve plajlar bölgesinde vatandaşlarımızın yoğun olduğu noktalarda pandemi tedbirleri bağlamında özellikle maske ve sosyal mesafe kuralları konusunda denetimler yapacak olan zabıta ekipleri 7 gün 24 saat esasına göre hizmet verecek. Ayrıca vatandaşlarımız belirlenen yerlerin dışında kurban kesenler, kurbanlık hayvanlara işkence ve eziyet edenler ile ilgili veya her türlü şikayet, istek ve dileklerini ALO 153 Hilal Masa hattı üzerinden Zabıta ekiplerine iletebilecekler. Aliağa Belediyesi ayrıca kurban derilerini toplamak üzere Türk Hava Kurumu Aliağa Şubesine araç ve ekipman desteği sağlayacak.

SAĞLIKSIZ HAYVAN KESİMLERİNE İZİN VERİLMEYECEK, SOKAK HAYVANLARI UNUTULMAYACAK

Aliağa Belediyesi’nin Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü de bayram öncesi ve bayram süresince Veterinerlik hizmetlerini aksatmadan yürütecek, kesim yerlerinde sağlıksız ve hastalıklı hayvanlar konusunda denetimler yapacak, nöbetçi veterineri ile 24 saat hizmet verecek. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğüne bağlı ekipler ayrıca sokak hayvanlarının bakımı ve kontrolünü de bayram süresince sağlayacak.

Aliağa Belediyesi’nin Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri de özellikle kurban kesim yerlerinde konteyner bulunduracak, bayram süresince nöbetçi ekipler hizmet verecek. Hayvan pazarında oluşan atıklar ve pislikler de periyodik olarak temizlenecek.

ALİAGASEMTPAZARİ.COM BAYRAM SÜRESİNCE HİZMET VERECEK

Covit-19 pandemi sürecinden bu güne kadar Aliağa da 30 binden fazla vatandaşımızın hizmetine koşan, yöresel ürünler, sebze, meyve ve bakliyat ürünlerini vatandaşlarımızın evlerine kadar götüren Aliağa Belediyesi’nin online alışveriş merkezi aliagasemtpazari.com Kurban Bayramı süresince de vatandaşlarımıza hizmet vermeye devam edecek.

 

Diğer Haberler
Muğla Yamaç Paraşütü
03/x Fotoğraf
Lüfen indirmek istediğiniz çerçeve modelini seçiniz
Paylaş
E-Posta Adresi Giriniz