25 Nisan 2024 Perşembe
Şehit P. Yzb. Oğuz Ö. Çevik Parkı

2016 yılında Hakkâri’nin Çukurca ilçesi Hisar Dağı'nda, bölücü terör örgütü ile girdiği çatışmada şehit düşen Aliağalı Piyade Yüzbaşı Oğuz Özgür Çevik’in adı Belediyemiz tarafından yapılan parkta yaşatılıyor.

Siteler Mahallesi'nde düzenlemesi yapılan 10 bin metrekarelik sosyal yaşam alanında Aliağalı Şehidimiz Piyade Yüzbaşı Oğuz Özgür Çevik’in adı verildi. Park içerisinde yer alan ve bitkilerden oluşturulan ay yıldız figürü de vatandaşlarımızı hem gururlandırıyor hem de hüzünlendiriyor.

AĞAÇ VE BİTKİLERLE DONATILDI

Ağaç ve çalı grubu bitkiler ile süslenen parka; 32 adet Fıstık Çamı, 1 adet Çınar, 10 adet Tijli Alev, 26 adet Süs Eriği, 37 adet Erguvan, 6 adet Süs Kirazı, 7 adet Alacalı Ligustrum, 18 adet Süs Elması, 5 adet Tijli Ligustrum, 6 adet Çınar Yapraklı Akağaç, 9 adet Mavi Servi, 36 adet Kızılcık, 9 adet Oya, 9 adet Leylandi, 12 adet Diş Budak Yapraklı Akağaç, 10 adet Mabet Ağacı, 2 adet Zeytin, 175 adet Mazı, 845 adet Limon Servi, 16 adet Pitos, 148 adet Şimşir, 112 adet Lavanta, 90 adet Lavantin dikildi.

YENİ NESİL AYDINLATMALAR

8 bin metre karelik çim alana sahip olan parkta çocuklar için 3 bin metre karelik futbol oyun alanı da mevcut. Baskı beton yürüyüş yolu, otomatik sulama sistemi ve gece kullanımı için yeni nesil aydınlatmalar kullanıma konuldu. Ayrıca vatandaşlar için 2 adet kamelya, 6 adet bank, 2 adet köprü, ormancı masası ve salıncak kamelyalar da park içerisinde yer alıyor.

Devletimiz ve Milletimiz için toprağa düşen tüm Şehitlerimizi rahmet ve şükranla yad ediyoruz.

PARKIN KONUMU:

Siteler Mahallesi Aliağa / İZMİR