25 Nisan 2024 Perşembe
İstiklal ve Hükümet Caddelerini Yenileme Projesi

İstiklal Caddesi ve Hükümet Caddesi estetik dokunuşla güzelleşti

Aliağa’mızın marka değerini arttıracak ve vatandaşlarımıza yaşam kaleitesi yüksek ortak yaşam alanları oluşturmak amacıyla gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımızla İstiklal Caddesi ve Hükümet Caddesi modern bir görünüme kavuştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME), İstiklal Caddesi için aldığı “Tek Yön” kararı sonrasında Belediyemiz tarafından Cadde yenilenerek bambaşka bir görünüme kavuştu. İstiklal Caddesi ile birlikte Hükümet Caddesi de modern bir görünüme kavuşturuldu.

Yenileme çalışmaları kapsamında İstiklal Caddesi’ne 6.952 ton, Hükümet Caddesi’ne ise 1.788 ton asfalt kullanıldı. Eski aydınlatma direkleri daha estetik ve daha ekonomik olan yeni nesil led armatürler ile değiştirildi. İstiklal Caddesi üzerine konumlandırılan ay yıldız kent görseli ve Harmandalı oynayan Atatürk Heykeli caddeye ayrı bir değer kattı.

Tamamen modernize edilen caddelere yaklaşık iki kilometrelik Avrupa standartlarında bisiklet yolu yapıldı. Yol kenarlarına dikilen Alev Ağaçları ve çeşitli bitkiler ile yeşil oranı arttırıldı. Trafik düzenlemesinin yapıldığı caddeler engelli vatandaşların kullanımına uygun hale getirildi. Kaldırımlara hissedilebilir yürüyüş yolu yapıldı.