26 Nisan 2024 Cuma
Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) Projesi

Vatandaşlarımıza daha hızlı ve etkin hizmet sunabilmek amacıyla Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) çalışmaları başlatılmıştır. 2019 yılında proje büyük bir bölümü tamamlanmıştır. CBS Çalışmaları ile Aliağa Belediyesi olarak Kent Rehberi, Kent Bilgi Sistemi, E-imar uygulamalarını devreye alarak vatandaşlarımızın web ve mobil uygulamalar üzerinden bilgi alıp işlem yapabileceği altyapının hazırlanması çalışmaları başlatılmıştır.

CBS ile ilgili alt yapı çalışmaları tamamlanmakta olup sistemlerin 2020 yılı Haziran ayında devreye alınması hedeflenmektedir.

CBS Projesiyle;

• Kent Rehberi ile vatandaşlarımızın 1/1000 İmar Planının en güncel halini görüntüleyebilmesi sağlanacaktır.
  • Vatandaşlarımız tarafından güncel idari adres ve mülki adres sorgulamaları yapılabilecektir.
  • Nöbetçi Eczanelere güncel haliyle konumsal olarak mobil ve web uygulamalardan ulaşılabilecektir. Kentin işlevsel noktalarının lokasyon bilgisine ulaşılabilecektir.
  • Fen İşleri Müdürlüğü, Park Bahçe Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü gibi sahada çalışma ve faaliyetleri olan birimlerimizin günlük iş süreçleri, çalışma bilgileri ve konumları harita üzerinde görüntülenebilecek, bu bilgiler çeşitli program ve altyapı yazılımlarına entegre edilebilecektir.
  • Vatandaşlarımızın ortak kullanım alanları olan Parklar, alışveriş yerleri, otoparklar, duraklar, istasyonlar, ibadethaneler vb. gibi yaşamın tüm alanlarını kolaylaştırıcı bilgi ve veri tabanı erişilebilir olacaktır.
  • Harita üzerinden belirlenen konuma en yakın Google Sokak Görünümüne ulaşılabilecektir.
  • Vatandaşlarımız tarafından bilgi amaçlı imar durumu belgesi alınabilecek ve plana ait notlar görüntülenebilecektir.