28 Nisan 2024 Pazar
Sevimli Yalı Çapkını Emin Ellerde
17 Ağustos 2020

Yeni Şakran'da uçamayan halde bulunan sevimli yalıçapkını, Aliağa Belediyesi Veteriner Kliniği’nde müşahede altına alındı.

Yeni Şakran'da uçamayan Yalı ÇapkınıAliağa Belediyesi Veteriner Kliniği’nde tedavi altına alındı. Duyarlı vatandaşların Aliağa Belediyesi Hilal Masa’ya yaptığı ihbar sonucu Aliağa Belediyesi Veteriner Ekipleri harekete geçerek uçamayan kuşu mahalleden aldı. Aliağa Belediyesi Veteriner Kliniği’ne getirilen kuş, muayene edilerek müşahede altına alındı. Kuşun sağlık durumuyla ilgili açıklamalarda bulunan Aliağa Belediyesi Veteriner Hekimi Mustafa Güçlü, “Kuşumuz halk arasında Yalı Çapkını olarak biliniyor. Genellikle deniz, dere ve göl kenarlarında yaşıyor. Küçük böcek ve balıklarla besleniyor.” dedi. Kuşun kanatlarında ve ayaklarında herhangi bir kırık olmadığını belirten Güçlü, “Gıdasız kalmış buna bağlı olarak halsiz kalmış ve hastalanmış. Uçamayacak seviyeye gelmiş. İlk etapta biraz su verdik, antibiyotik tedavisi ve vitamin takviyesi yaptık. Elimizden geleni yapacağız. İyileştikten sonra da doğal yaşamına salacağız.” ifadelerini kullandı.