Aliağa Belediyesi
Aliağa’da Hayatı Yaşa !
26 Nisan 2024 Cuma
Hava Durumu
18 ° Açık Gökyüzü
Aliağa Basketbolda Süper Lig’de
13 Ağustos 2020

ALİAĞA’YI BASKETBOL SÜPER LİGİ’NDE PETKİMSPOR TEMSİL EDECEK

Türkiye Basketbol Ligi’nde 2010-2020 sezonunda oynadığı 24 maçta 19’nu kazanarak 43 puanla zirvedeki yerini koruyan Petkimspor, Türkiye Basketbol Federasyonu’nun davetiyle Basketbol Süper Ligi’ne yükseldi.

Petkimspor, Basketbol Süper Ligi’ne yükseldi. Covid19 nedeniyle sona eren Türkiye Basketbol Ligi’nde lider olan kulüp, Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından Basketbol Süper Ligi’ne davet edildi. 2019-20 sezonuna güçlü kadrosuyla ve şampiyonluk hedefiyle başlayan Petkimspor, sezon boyunca oynadığı 24 maçta 19 galibiyete imza atarak, 43 puanla zirvedeki yerini koruyordu.

‘BİRLİKTE HEDEFE’ DİYEREK BU YOLA ÇIKTIK
Federasyonun Basketbol Süper Ligi’ne davet üzerine kulüpten yapılan açıklamada kulübün Süper Lig’e çıkma hedefinin gerçekleştiği belirtildi. 
Yeni sezon hedeflerinin de yer aldığı yazılı açıklamada “Geçtiğimiz sezon oyuncularımızla, teknik ekibimizle ve taraftarımızla tek yürek olduk; ‘Birlikte Hedefe’ diyerek bu yola çıktık. Her maçımızda taraftarımızın müthiş desteğini arkamızda hissederek, başarılı bir sezon geçirdik ve lig sıralamasında lider konuma geçmeyi başardık. Maalesef tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgını nedeniyle Türkiye Basketbol Federasyonu haklı gerekçelerle zor bir karar aldı ve ligi sonlandırdı. Biz de bu yüzden kalan maçlarımızı oynayamadık.” Görüşlerine yer verildi. 

TÜRKİYE’NİN EN İYİ TAKIMLARINI ALİAĞA’DA AĞIRLAYACAĞIZ
Açıklamada, “Aliağa halkının ve taraftarımızın desteğiyle çok iyi performans gösterdiğimiz sezon sonrası, Türkiye Basketbol Federasyonu’nun davetiyle takımımız ING Basketbol Süper Ligi’ne yükseldi. Güçlü takım ruhumuz ve emeğimizle hak ettiğimize inandığımız Süper Lig’de önümüzdeki sezon yeni bir mücadeleye başlıyoruz. Yeni sezonda önceliğimiz, Kovid-19’a karşı gerekli tüm tedbirleri alarak rakiplerimizle en iyi şekilde mücadele etmek olacak. Türkiye’nin en iyi basketbol takımlarını Aliağa’da, evimizde ağırlamak için sabırsızlanıyoruz. Bu vesileyle, bizden hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen taraftarımıza ve Petkim ailesine teşekkürlerimizi sunuyoruz.” denildi.
 

Diğer Haberler
Muğla Yamaç Paraşütü
03/x Fotoğraf
Lüfen indirmek istediğiniz çerçeve modelini seçiniz
Paylaş
E-Posta Adresi Giriniz