Aliağa Belediyesi
Aliağa’da Hayatı Yaşa !
28 Mart 2024 Perşembe
Hava Durumu
21 °
Aliağalı Kadınların El Emeği Ürünleri Görücüye Çıktı
07 Haziran 2022

Aliağalı Kadınların El Emeği Ürünleri Görücüye Çıktı

Aliağa Tüpraş Halk Eğitimi Merkezi’nde eğitim gören kursiyerler, yıl boyunca yaptıkları el emeği ürünleri ‘Hayat Boyu Öğrenme Haftası’ şenlikleri kapsamında açtıkları sergiyle Aliağalıların beğenisine sunuyor. 

Aliağa Tüpraş Halk Eğitimi Merkezi’nde 8 Haziran Çarşamba ve 9 Haziran Perşembe günleri ziyaret edilebilecek sergi, düzenlenen törenle açıldı. Serginin açılışına Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Yusuf Can Gökgöz, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Balıkçıoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Erdoğan Akyüz, Aliağa Tüpraş Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ebru Yılmaz, Aliağa Devlet Hastanesi Başhekimi Yalçın Koçyiğit, Aliağa Orman İşletme Şefi Oktay Atalay Dikmen, siyasi partilerin yöneticileri ve STK temsilcileri katıldı. 

Aliağalılara yıl boyunca birçok alanda kurs verdiklerini belirten Aliağa Tüpraş Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ebru Yılmaz, bin 400’e yakın kurs ile 14 bin öğrenciye ulaştıklarını söyledi. 

Yıl sonu sergilerin halk eğitim merkezlerinin karnesi olduğunu ifade eden Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman, “Klasik kurslardan ziyade ev hanımlarının aile ekonomilerine katkı sunabilecek katma değeri olan kurslar açmak önceliğimizdir. Aliağa Belediyesi’nin bu konuda ev hanımlarına yaptığı destekler de çok önemli düzeye geldi. Aliağamızın potansiyelini ayağa kaldıracak kurslara önümüzdeki yıldan itibaren daha fazla ağırlık vereceğiz” dedi. 

Katılımcılar, açılışın ardından takı, çanta, el nakışı, ahşap, kıyafet, yağlı boya tablo ve ev tekstili gibi birçok ürünün bulunduğu sergiyi gezerek ürünler hakkında kurs öğretmenleri ve kursiyerlerden bilgi aldı.
 

Diğer Haberler
Muğla Yamaç Paraşütü
03/x Fotoğraf
Lüfen indirmek istediğiniz çerçeve modelini seçiniz
Paylaş
E-Posta Adresi Giriniz