Aliağa Belediyesi
Aliağa’da Hayatı Yaşa !
29 Mart 2024 Cuma
Hava Durumu
23 ° Açık Gökyüzü
Başkan Serkan Acar’dan Güzelhisarlı Araştırmacı Yazar Cevat Yıldırım’a Vefa 
05 Haziran 2022

Başkan Serkan Acar’dan Güzelhisarlı Araştırmacı Yazar Cevat Yıldırım’a Vefa 

Eğitimci Yazar Cevat Yıldırım’ın İsmi Doğduğu Evin Sokağına Verildi

Aliağa’nın yaşayan kültür hazinesi Güzelhisar Mahallesi doğumlu emekli öğretmen, Araştırmacı Yazar Cevat Yıldırım’ın ismi, doğduğu evinin bulunduğu sokağa verildi.

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın girişimleriyle, kentin tarih araştırmalarına ve kültürüne yaptığı katkıların bir nişanesi olarak, yazarın Güzelhisar Mahallesi’nde doğup büyüdüğü baba ocağının bulunduğu ‘Çamaltı Küme Evleri Sokağı’nın ismi ‘Cevat Yıldırım Sokak’ olarak değiştirildi.

İsim değişikliği için Tarihi Güzelhisar Mahallesi’nde yapılan törene Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Eğitimci Yazar Cevat Yıldırım ve ailesi, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Yusuf Can Gökgöz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr.Erdoğan Akyüz, Güzelhisar Mahalle Muhtarı Şehavet Kandemir, siyasi partilerin yöneticileri, Araştırmacı Yazar Turizmci Sebahattin Karaca, Atatürkçü Düşünce Derneği Aliağa Şubesi Üyeleri, Eğitimci Şair Nevzat Erkol, yerel şair Bahri Ar ile mahalle sakinleri katıldı.

BAŞKAN SERKAN ACAR: “TARİHİNİ VE KÜLTÜRÜNÜ BİLMEYEN GELECEĞE ULAŞAMAZ”
Yaşarken bir değer, bir efsane olmanın çok zor olduğunu ifade eden Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, “Aliağamızın tarihi ve kültürüyle ilgili çok önemli eserlere imza atan Cevat Yıldırım hocamız, Aliağamızın ve bölgemizin önemli değerlerinden bir tanesidir. Cevat Hocamızın tarihimizi ve kültürümüzü geleceğe taşıyacak eserleri okullarımızda ve kütüphanelerimizde yerini aldı. Tarihini ve kültürünü bilmeyen geleceğe ulaşamaz. Aliağamıza, tarihimize ve kültürümüze kazandırdıkları için Cevat Yıldırım hocamıza şükranlarımı sunuyorum” dedi.  

EĞİTİMCİ YAZAR CEVAT YILDIRIM: “BÖYLE BİR ONURA LAYIK GÖRÜLDÜĞÜM İÇİN ÇOK MUTLUYUM”
Güzelhisar’ın Aliağa ve bölge tarihi için çok önemli bir yere sahip olduğunu belirten Eğitimci Yazar Cevat Yıldırım, “Böyle bir onura layık görüldüğüm için çok mutluyum. Aliağa’nın tarihine ve kültürüne yaptığı hizmetlerden dolayı Aliağa Belediye Başkanımız Serkan Acar’a çok teşekkür ediyorum” dedi. 

Tarihi Güzelhisar Mahallesi’nin halkıyla, kültürüyle ve tarihiyle çok özel bir yere sahip olduğunu ifade eden Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman, “Güzelhisar Mahallemiz tarihte olduğu gibi bugün de çok değerli bir bölge. Evliya Çelebiye konu olmuş Güzelhisar’ın önümüzdeki günlerde turizm açısından önemli noktalara geleceğine inanıyorum. Eğitimci Yazarımız Cevat Yıldırım hocamıza bölge tarihine katkı sunan eserlerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.  

İnsanı insan yapan en önemli öğelerden bir tanesinin vefa olduğunu dile getiren Araştırmacı Yazar Turizmci Sebahattin Karaca, “Aliağa’ya ve Cevat Yıldırım hocamıza büyük vefa örneği gösteren Aliağa Belediye Başkanımız Serkan Acar’a teşekkür ediyorum” dedi. Eğitimci Şair Nevzat Erkol ise, Aliağa bölgenin en hızlı gelişen ilçesi konumunda. Bu hıza yetişmek çok zor olsa da Aliağa Belediye Başkanımız Serkan Acar’ın bu vefa göstergesi kültürümüzü ve değerlerimizi yaşatacak çok değerli bir adımdır” dedi. 

Gerçekleştirilen törenin ardından Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa’nın kültür mirasının korunmasına ve kent belleğine katkılarından dolayı Cevat Yıldırım’a hattat yazısıyla işlenmiş özel bir anı plaketi takdim etti. 

CEVAT YILDIRIM KİMDİR?
Eğitimci Yazar Cevat Yıldırım, 1945 yılında Aliağa’nın Güzelhisar Mahallesinde doğdu. Edirne Öğretmen okulundan mezun olduktan sonra Anadolu'nun dört bir yanında yıllarca Resim-İş ve Sanat Tarihi öğretmenliği yaptı. 1993 yılında emekli olan Cevat Yıldırım, Aliağa ve bölge tarihi üzerine eşsiz eserler kazandırdı.

1990'lı yıllarda yerel sözlü tarih araştırmalarına başlayan yazar; 2001'de “Güzelhisar”,
2009'da “Cumhuriyet Dönemi Aliağa”, 2015'de Genişletilmiş haliyle “Aliağa Çevresi ile birlikte Güzelhisar”, 2017 yılında “Su, Deniz, Gediz: Foça”, 2020'de “Salname ve yıllıklarda Foça”, 2021'de “Yörükler ve Derici Yörükleri Tarihi” kitaplarını yayınladı.

Cevat Yıldırım’ın “Güzelhisar” ve “Yörükler ve Derici Yörükleri Tarihi” kitapları Aliağa Belediyesi’nin yayınevi Aliağa Kent Kitaplığı'ndan yayınlandı. “Güzelhisar” kitabı Aliağa Belediyesi’nce 3 kez basılmış ve bu kitap yaklaşık 15 bin okuyucuya ulaştı. “Yörükler ve Derici Yörükleri Tarihi” kitabı da bu alanda yazılmış, Türkiye çapında müstesna bir araştırma ve sözlü tarih kitabıdır. Yazar halen tarihi- mitolojik öyküler ve sözlü tarih araştırmalarına devam ediyor. Cevat Yıldırım, iyi derecede Osmanlıca bilmektedir.
 

Diğer Haberler
Muğla Yamaç Paraşütü
03/x Fotoğraf
Lüfen indirmek istediğiniz çerçeve modelini seçiniz
Paylaş
E-Posta Adresi Giriniz