Aliağa Belediyesi
Aliağa’da Hayatı Yaşa !
28 Mart 2024 Perşembe
Hava Durumu
21 °
VIDEO HABER
Aliağa’da Fidanlar Toprakla Buluştu
11 Kasım 2020

Tüm Türkiye İle Aynı Anda Fidan Dikimi Yapıldı: Petkim Sahasında 500 Fıstık Çamının Dikimi Gerçekleştirildi

Aliağa’da “11 Kasım Milli Ağaçlandırma Bayramı” münasebetiyle tüm Türkiye ile aynı anda fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü Aliağa İşletme Şefliği tarafından organize edilen etkinlikte ilk etapta 500 fıstık çamı toprakla buluşturulurken dikilen fidan sayısı 20 bine çıkartılacak. 

Geleceğe Nefes projesi kapsamında Petkim sahasında gerçekleştirilen etkinliğe Kaymakam Ömer Karaman, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Garnizon Komutanı Binbaşı Bulut Çağlar Deniz, Petkim Genel Müdürü Anar Mammadov, Aliağa Orman İşletme Şefi Oktay Atalay Dikmen, daire amirleri ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman yaptı.
Geçen yıl başlatılan milli ağaçlandırma seferberliğine bu yıl Petkim sahasında devam ettiklerini belirten Kaymakam Ömer Karaman, “Ağaç dikimini Aliağa’mızın sembol yerlerinden olan Petkim’de yapmayı uygun gördük. Daha önce bu bölgede meydana gelen orman yangını nedeniyle büyük bir tehlike atlattık. Bu bölge için farklı bir planlama icra ettik. Orman müdürlüğü ile yaptığımız görüşmeler neticesinde orman sahası ile endüstri bölgesi arasındaki bandın genişletilmesinin doğru olacağı görüşüne vardık” dedi.

500 FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU
Koronavirüs ile yapılan mücadeleye de vurgu yapan Kaymakam Ömer Karaman, vatandaşların maske, sosyal mesafe ve hijyen konusunda duyarlı olmaya devam etmesi gerektiğini ifade etti. Kaymakam Karaman ayrıca, kardeş Azerbaycan’ın başarısını ve tüm dünyaya ilan ettiği büyük zaferini kutladı. Kaymakam Ömer Karaman’ın konuşmasının ardından Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Petkim Genel Müdürü Anar Mammadov ve protokol üyeleri fidan dikimi yaptı. Program çekilen hatıra fotoğrafları ile son buldu. 
 

Diğer Haberler
Muğla Yamaç Paraşütü
03/x Fotoğraf
Lüfen indirmek istediğiniz çerçeve modelini seçiniz
Paylaş
E-Posta Adresi Giriniz