Aliağa Belediyesi
Aliağa’da Hayatı Yaşa !
28 Mart 2024 Perşembe
Hava Durumu
15 ° Dağınık Bulutlar
İçişleri Bakanlığı’ndan Ramazan Ayı Genelgesi
13 Nisan 2021

İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine "Ramazan Ayı Tedbirleri" konulu genelge gönderdi.

Genelgeye göre, iftar ve sahur gibi kalabalık grupları bir araya getiren iftar çadırları salgının hızının önlemesi için kurulmayacak. Fırınlardaki özel sipariş de dahil pide ve ekmek üretimi iftardan 1 saat önce sonlandırılacak, iftar saatine kadar sadece satış yapılabilecek.

Genelge gereği vatandaşlar teravih namazını Camii yerine evlerinde kılacak. Mezarlık ziyaretlerinde fiziki mesafe ve maske kullanımına ilişkin kontrollere ağırlık verilecek.

Ramazan ayı süresince alışveriş yoğunluğunun artabileceği göz önünde bulundurularak başta market ve pazar yerlerinde kontroller gerçekleştirilecek. İşletmelerin fiyat artışlarının önüne geçilebilmek için denetimler sıklaştırılacak. Salgının yayılım hızının kontrol altında tutulması için dinamik denetim modeli çerçevesinde geniş katılımlı, etkin, planlı ve sürekli denetim faaliyetleri sürdürülecek.

BAKKAL VE BÜFELERİN ÇALIŞMA SAATLERİNE SINIRLAMA GETİRİLDİ

İzmir İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı gereğince Aliağa’da ve şehir merkezinde kuyumcular sadece hafta içi 12.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterecek olup, hafta sonları hizmet veremeyecek. Tekel bayi, bakkal ve büfeler 09.00-21.00 saatleri arasında açık olacak. Ekmek ise her türlü temasın engellenmesi amacıyla ambalajlanarak satışa sunulacak.

Diğer Haberler
Muğla Yamaç Paraşütü
03/x Fotoğraf
Lüfen indirmek istediğiniz çerçeve modelini seçiniz
Paylaş
E-Posta Adresi Giriniz