Aliağa Belediyesi
Aliağa’da Hayatı Yaşa !
28 Mart 2024 Perşembe
Hava Durumu
22 °
VIDEO HABER
Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Aliağa’da Kutlandı
19 Mayıs 2021

Aliağa’da Milli Mücadele’nin 102. Yılı Kutlamaları

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak Milli Mücadeleyi başlatmasının 102. Yıldönümü Aliağa’da kutlanıyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk Gençliğine armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 102.Yıl dönümünde Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenlendi.
Aliağa Kaymakamlığı Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından organize edilen kutlama programı saat 10.00’da çelenk kortejinin Cumhuriyet Meydanı’nda yerini almasıyla başladı. Anma programına Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Salman, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Rıfkı Kulaksız, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Balıkçıoğlu, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, askeri erkan, daire amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

GENÇLİK VE SPOR İLÇE MÜDÜRÜ SERKAN ATAMAN: “TÜRK MİLLETİ’NİN GELECEĞİ, YARINLARIMIZIN TEMİNATISINIZ”
Program, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü çelenginin Atatürk Anıtına sunumu, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Serkan Ataman yaptı. Ataman yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: “Türk Milleti’nin vatanın değerleri için verdiği onurlu mücadelenin adı olan 19 Mayıs’ın 102. yıldönümüne ulaşmanın mutluluk ve heyecanını yürekten hissetmekteyiz. Sevgili gençler; Tarihine, kültürüne sahip çıkan ve bunu da gençlerine aktarabilen toplumlar ilelebet yaşama hakkına sahiptirler. Biliyoruz ki sizler Türk Milleti’nin geleceği, yarınlarımızın teminatısınız. Yarınların sorumluluğu üstlenebilecek şekilde nitelikli ve bilgi sahibi insanlar olarak yetişmeniz için bizler elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Sizlerin de “vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır” sözünü rehber edinerek çok çalışıp ilerde şahsınıza verilebilecek olan görevi en iyi şekilde yapacak olmanızdan asla şüphem yoktur”

GENÇLİĞE HİTABE VE ŞİİRLER HEYECAN UYANDIRDI
Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından Mustafa Güngör Çolakoğlu Anadolu Lisesi 9-B sınıfı öğrencisi İrem Karakuş “Gençliğe Hitabeyi” okudu. Anma programı Özel Aliağa Final Akademi Anadolu Lisesi 12-D sınıfından Kardelen Aydın’ın “19 Mayıs Gençlik Marşı” adlı şiirini okumasıyla son buldu.

ALİAĞA BELEDİYESİ KENTİ BAYRAKLARLA DONATTI
Aliağa Belediyesi, kutlamalar için günler öncesinden hizmet binaları ile kentin muhtelif caddelerini Türk Bayrakları ve Atatürk posterleriyle süslerken her okul kendi bünyesinde online kutlama programı yapacak. Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, @serkanacarizmir sosyal medya hesaplarından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutladı. Başkan Acar mesajında “Gençliğe Hitabe”nin “Ey Türk Gençliği! Birinci vazifen Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyeti'ni, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.” dizelerine yer vererek “19Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız Kutlu Olsun” ifadelerini kullandı.

BİSİKLETÇİLER VE MOTOSİKLETÇİLERDEN KORTEJ
Aliağa Motosiklet ve Bisiklet Spor Kulübü tarafından bugün saat 17.00’de “19 Mayıs Atatürk’ü Anma Korteji” düzenlenecek. Bugün saat 17.00’de Cumhuriyet Meydanında toplanmayla başlayacak kortej, Atatürk Caddesi, İstiklal Caddesi ve Hükümet Caddesinden geçerek, Cumhuriyet Meydanı’nda son bulacak.  Kulüpten yapılan açıklamada sosyal mesafe, maske ve pandemi kurallarına uyularak gerçekleştirilecek etkinliğe bisiklet ve motosikletseverler davet edildi.

Diğer Haberler
Muğla Yamaç Paraşütü
03/x Fotoğraf
Lüfen indirmek istediğiniz çerçeve modelini seçiniz
Paylaş
E-Posta Adresi Giriniz