Aliağa Belediyesi
Aliağa’da Hayatı Yaşa !
28 Mart 2024 Perşembe
Hava Durumu
15 ° Dağınık Bulutlar
VIDEO HABER
Aliağalılar 23 Nisan Coşkusunu Balkonlarda Yaşadı
23 Nisan 2020

Aliağalılar, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açılışının 100. Yılı ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın coşkusunu bu yıl, bando marşları eşliğinde ellerinde Türk Bayraklarıyla balkonlarında yaşadı.

Bayramı, salgın nedeniyle bu yıl evlerinde kutlayacak olan vatandaşları için hazırlıklarını günler öncesinden başlatan Aliağa Belediyesi, ilk olarak günün asıl sahibi olan çocuklara muhteşem ödüllü yarışmalar düzenledi. Ardından balkonlarda bayram coşkusunun daha yoğun duygularla yaşanması için vatandaşlarına kentin çeşitli noktalarından toplam 20 bin Türk Bayrağı dağıttı. Kentin ana cadde ve sokaklarını da her yıl olduğu gibi ay yıldızlı bayraklarla süsledi.

Aliağa Belediyesi, bu yıl evlerinden çıkamayan vatandaşları için farklı bir program hazırladı. Belediye hoparlörlerinden saat başı yayınlanan 23 Nisan şarkıları ve belediye bando ekiplerinin caddelerde çaldığı marşlar tüm vatandaşları neşelendirdi. Milletin Ekibi ise tüm dış mahallelerde vatandaşlara binlerce bayrak dağıttı.

BANDO EKİPLERİ 23 NİSAN COŞKUSUNU ZİRVEYE TAŞIDI

Bando ekipleri, Helvacı ve Yeni Şakran Mahallelerinde yaptığı gösterilerin ardından, akşam saatlerinde İstiklal Caddesi’nde gerçekleştirdiği şov ile coşkuyu zirveye taşıdı. İstiklal Caddesi’ndeki bando gösterileri Enka Spor Salonu önünden başladı.

Bando ekiplerinin geçişi sırasında balkonlarına çıkan Aliağalılar, ellerindeki ay yıldızlı Türk Bayraklarıyla çalınan marşlara büyük bir coşkuyla eşlik ettiler. Bando ekiplerinin Zeybek Oynayan Atatürk Anıtı önüne gelmesiyle birlikte yüzlerce ay yıldız figürlü balon, çalınan marşlar eşliğinde gökyüzüne bırakıldı. İstiklal Caddesi ve Hükümet Caddesi güzergâhından belediye binasına gelen bando ekibini dışarıda Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar karşıladı. Başkan Serkan Acar, bandonun çaldığı 23 Nisan şarkılarına alkışlarıyla eşlik etti.

Diğer Haberler
Muğla Yamaç Paraşütü
03/x Fotoğraf
Lüfen indirmek istediğiniz çerçeve modelini seçiniz
Paylaş
E-Posta Adresi Giriniz