Aliağa Belediyesi
Aliağa’da Hayatı Yaşa !
17 Nisan 2024 Çarşamba
Hava Durumu
19 ° Bulutlu
VIDEO HABER
Aliağa Yeni Mahalle Kapalı Pazar Yeri’nde Yılın İlk Pazarı Kuruldu
07 Ocak 2021

Çarşamba Pazarına Vatandaşlar İlgi Gösterdi

İzmir’in Aliağa ilçesinde yılbaşındaki dört günlük sokağa çıkma kısıtlamasının ardından açılan semt pazarlarına vatandaşlar ilgi gösterdi. Aliağa Belediyesi Yeni Mahalle Kapalı Pazar Yeri’nde kurulan Çarşamba Pazarı’nda vatandaşlar koranavirüs önlemleri altında alışverişlerini yaptı. Sebze, meyve, bakliyat, süt ürünleri gibi gıda maddelerinin dışında giyim ürünlerinin de satışının yapıldığı pazarda, yöresel ürünler de satışa sunuluyor.

Mandalina ve Sardalya Tercih Ediliyor
Kış aylarının vazgeçilmez meyve ve sebzelerinin yoğun olarak yer aldığı pazar yerinde vatandaşlar, meyve, sebze, balık tezgâhlarının yanı sıra yöresel ürünlere ilgi gösterirken pazarda en çok tercih edilenler arasında balık ürünlerinden sardalya, meyvelerden ise mandalina yer alıyor.

Şifalı Otlar Tezgâhları Süslüyor
Aliağa’nın Güzelhisar, Karakuzu, Çıtak gibi kırsal mahallelerinde yaşayan, tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlayan vatandaşlar, doğal şartlarda yetiştirdikleri ürünlerin pazar yerinde satışını yapıyor.  Katkısız ve doğal olarak yetiştirilen ürünlerin yer aldığı pazarda; Aliağa yöresine özgü tarhana, erişte, köy ekmeği, köy yumurtası, salça, ceviz, süt, bal, polen, zeytin, zeytinyağı, mevsimlik sebze ve meyvelerin yanı sıra ısırgan otu, radika, kuzukulağı, karalahana, şevketi bostan gibi şifalı otlar tezgâhları süslüyor. Aliağa Belediyesi Yeni Mahalle Kapalı Pazar Yeri’nde kendilerine özel olarak ayrılan bölümde satış yapan üreticiler, kendilerinin yetiştirdiği, ürettiği ve binbir zahmetle dağlardan topladıkları ürünleri satmanın mutluluğunu yaşıyor.

Koronavirüs Önlemleri Uygulanıyor
Kovid-19 önlerine riayet edildiği Yeni Mahalle Pazar Yeri’nde Aliağa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından alışverişe gelen vatandaşlara ve pazar esnafına sosyal mesafe ve maske kuralları anonslarla hatırlatılıyor. Aliağa Belediyesi Sağlık Ekipleri ise pazar yeri girişinde vatandaşların ateş ölçümünü yapıyor. Vatandaşların sağlıklı bir alışveriş yapması için pazar yeri girişinde Aliağa Belediyesi El Dezenfektan Üniteleri de hazır bulunduruluyor.


 

Diğer Haberler
Muğla Yamaç Paraşütü
03/x Fotoğraf
Lüfen indirmek istediğiniz çerçeve modelini seçiniz
Paylaş
E-Posta Adresi Giriniz