18 Nisan 2024 Perşembe
19 ° Bulutlu
Aliağa’da Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları Başladı
28 Ekim 2020

Aliağa’da Cumhuriyetin kuruluşunun 97. yıl dönümü kutlama programı kapsamında Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreni yapıldı.
Törende Atatürk Anıtı'na; İlçe Kaymakamı Ömer Karaman, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Garnizon Komutanı Binbaşı Murat Günlü çelenk sundu. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ardından bayrağımızın göndere çekilmesiyle sona erdi.
Düzenlenen törene; Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ve Garnizon Komutanı Binbaşı Murat Günlü, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Balıkçıoğlu, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, oda başkanları, okul müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
Cumhuriyet Meydanı’ndaki törenin ardından İlçe Protokolü, şehitlik ziyaretinde bulunarak şehitlerimizin kabri başında dua edip, kabirlerine karanfil bıraktı. Protokol üyeleri Aliağa İlçe Müftüsü Süleyman Demiryürek tarafından vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerin ruhuna okunan dualara eşlik etti.