Kontrollü Normalleşme İçin Genelge Yayımlandı
03 Mart 2021

İzmir’de Kontrollü Normalleşme Süreci Başlıyor

İçişleri Bakanlığı, “Risk Gruplarına Göre Alınacak Tedbirler” konulu kontrollü normalleşme genelgesini tüm il valiliklerine gönderdi. Genelgeye göre İzmir, yüksek risk grubunda yer aldı.

Koronavirüs ile mücadelede kontrollü normalleşme süreci kapsamında İzmir genelinde;

Kafeler, Restoranlar, Pastaneler, Çay Bahçesi, Kırathaneler gibi işyerleri 07.00 – 19.00 saatleri arasında yüzde 50 kapasiteyle hizmet verecek. Paket servisi 21.00 – 24.00 saatleri arasında yapılacak olup gel al hizmeti 19.00 – 21.00 saatlerinde olacak. HES kodu kontrol edilmeksizin müşteri kabul edemeyecek olan yeme içme yerlerinde onaylanan oturma düzeninde belirtilen şeklin dışında mekânda kesinlikle fazladan masa koltuk bulundurulmasına müsaade edilmeyecek.

Hafta içi ve Cumartesi günleri 21.00 – 05.00 saatleri arasında kısıtlamalar devam edecek. Pazar günleri il genelinde tüm gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

Okul öncesi eğitim kurumları, ilkokullar, 8 ve 12. Sınıflarda eğitim ve öğretim devam edecek. Liselerde yüz yüze sınavlar yapılabilecek. Halı saha, yüzme havuzu gibi spor tesislerinin kısıtlamaları devam edecek.

65 yaş ve üstü ile 20 yaş altı vatandaşlar için getirilen sokağa çıkma süreleri 3 saatten 4 saate yükseltilerek; 65 yaş ve üzeri vatandaşlar 10.00 – 14.00 saatlerinde, 20 yaş altı vatandaşlar ise 14.00 – 18.00 saatlerinde sokağa çıkabilecek.

Nikah ve nikah merasimi şeklindeki düğünler kişi başına minimum 8 metrekare alan ayırmak, katılımcı sayısı 50’yi geçmemek ve 1 saat ile sınırlı olacak şekilde yapılabilecek. Sivil toplum kuruluşları, meslek odaları, kooperatifler gibi kuruluşların genel kurulları 300 kişiyi geçmeyecek şekilde yapılacak. 24. Hafta ile 32.Haftalar arasında gebeliği bulunan ve yasal süt izni kullananlar idari izinli sayılacak.