Aliağa Belediyesi
Aliağa’da Hayatı Yaşa !
25 Nisan 2024 Perşembe
Hava Durumu
17 ° Açık Gökyüzü
VIDEO HABER
Kahraman Gazilerimize Saygı ve Minnetle
19 Eylül 2020

Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk'e mareşallik rütbesi ve gazilik unvanının verilmesinin 99. yıl dönümü ve Gaziler Günü kutlandı.

Sakarya Meydan Muharebesi’nin kazanılmasının ardından, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'e TBMM tarafından 19 Eylül 1921 tarihinde mareşallik rütbesi ve gazilik unvanının verilmesinin 99. yıl dönümü Aliağa’da düzenlenen törenle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki törende Aliağa Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı, Aliağa Belediye Başkanlığı ve gaziler tarafından Atatürk anıtına çelenk sunuldu. Çelenk sunumunun ardından İstiklal Marşımızın okunması ve Şanlı Bayrağımızın göndere çekilmesi ile tören sona erdi.

Koronavirüs salgını nedeniyle kısa tutulan programa Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Garnizon Komutanı Hava Binbaşı Murat Günlü, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Balıkçıoğlu, Muharip Gaziler Derneği Aliağa Temsilcisi İslam Doğan Kılıç ve gaziler, askeri erkan, daire amirleri, belediye meclis üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Tören sonrasında Gaziler ile bir araya gelen Kaymakam Ömer Karaman ve Başkan Serkan Acar,  Gazilerin her zaman yanlarında olduklarını belirtti. Cumhuriyet Meydanı’ndaki törenin ardından Engelsiz Kafeye geçen ilçe protokolüne, Aliağa Engelsiz Mehteran Takımı mini bir konser verdi.

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, kişisel sosyal medya hesaplarından Gaziler Günü ile ilgili yaptığı paylaşımda; “Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'e Gazi Ünvanı verilmesinin Yıldönümü ve Gaziler Günü'nde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan gazilerimizi minnet ve rahmetle anıyor; bu toprakları bizlere vatan kılan, bağımsızlığımızı borçlu oluğumuz şanlı tarihimizin kahramanları tüm şehit ve gazilerimizin aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum.” İfadelerine yer verdi.
 

Diğer Haberler
Muğla Yamaç Paraşütü
03/x Fotoğraf
Lüfen indirmek istediğiniz çerçeve modelini seçiniz
Paylaş
E-Posta Adresi Giriniz