Aliağa Belediyesi
26 Ekim 2020 Pazartesi
17 ° Açık Gökyüzü
Çevre Koruma Ve Kontrol Müdürlüğü

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğümüz 2872 sayılı Kanunun çerçevesinde, çevremizi tehdit eden her türlü tehlikelerde ve kirliliklerle mücadele edip geleceğimizin mirasçıları olan çocuklarımıza yaşanabilir bir çevre bırakmak amacıyla hizmet vermektedir.

Müdürlüğümüz; Sağlıklı, güvenli ve sürdürülebilir bir kentsel yaşam için Hızlı nüfus artışı ve buna bağlı olarak enerji, eğitim, çarpık kentleşme, sağlıksız sanayileşme; artan görüntü, gürültü, hava, su kirlilikleri gibi, kentimizde yaşayanları birinci derecede etkileyen çevresel faktörlerin olumsuz etkilerini gidererek, modern kent anlayışı bilincinin ilçemizde yerleşmesinin sağlanması, İlçemizde geri dönüşüm özelliğine sahip tüm atıkların kaynağında azaltılarak üretiminden bertarafına kadar doğrudan veya dolaylı bir biçimde alıcı ortama verilmesinin önlenmesi, eğitim çalışmalarıyla toplum bilincinin geliştirilmesi ve bu duyarlı yaklaşımın kalıcı alışkanlıklar haline getirilmesi hedeflerini gerçekleştirmek için çalışmaktadır.

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğümüz 5199 sayılı Kanun çerçevesinde sokakta bulunan tüm hayvanların yaşam kalitesini yükseltmek, aşı, beslenme ve barınak sorununu ortadan kaldırıp Avrupa normları sevisine getirmek amacıyla da çalışmalar yürütmektedir.

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğümüz; 1 Müdür, 3 Ruhsat ve Denetim personeli, 5 Çevre Koruma ve Kontrol personeli, 8 Veterinerlik personeli olmak üzere 17 personelden oluşmaktadır.

İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsat Başvuru Evrak Listesi

Yeni bir işyeri açılışında ruhsat alımı işlemlerini yürütebilmeniz için gerekli evrak listesi aşağıda belirtilmiştir. İlgili kategorideki evrak listesini indirip evrakları hazırlayarak Belediyemize başvurabilirsiniz.

Not: Evrakların asıllarının yetkili İdareye gösterilmesi şarttır. İşyerinin faaliyetine ve konumuna göre ilgili kurum ve kuruluşlardan görüş istenebilmektedir. Tüzel işletmelerde başvuruya gelen kişinin şirketin imza sirkülerinde belirtilen kişi olması, gerçek kişilerde işletme yetkilileri veya işletme adına yetkili kişilerin noter onaylı vekaletnamesi sunması gerekmektedir.

İşyerinin kapatılması durumunda İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatının aslı ile ALİAĞA BELEDİYESİ Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'ne başvuru yapılması gerekmektedir.

Tüm soru ve bilgi ihtiyaçlarınız için lütfen bizi arayın : 0 232 399 00 00-1071

Çevre Koruma ve Kontrol Müdür Vekili

1982 yılında Rize’nin Pazar ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Karadeniz Ereğli’de KDZ Ereğli Anadolu Lisesinden mezun olarak tamamladı. İstanbul Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümünü bitirdi. 2 yıllık Adalet bölümü mezunu da olan ve İngilizce bilen Turan, lisans eğitiminin ardından aynı üniversitede Kalite Yöneticiliği sertifika programını tamamladı.

Okul yıllarında profesyonel olarak yelken sporu yaptı ve çeşitli ulusal şampiyonalarda ödüller kazandı.

2006 yılında özel sektörde işe başladıktan kısa bir süre sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Müdürlüğünde göreve başladı ve yaklaşık 10 yıl farklı bölgelerde saha mühendisi olarak görev yaptı. 2016 yılından buyana Aliağa Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü görevini yerine getirmekte olan Ozan Turan evli ve 2 erkek çocuk babasıdır.

E-Posta Adresi Giriniz