ALİAĞALILARDAN ÇEVRE DOSTU BEZ ÇANTAYA YOĞUN İLGİ

‘Aliağa’mı Seviyorum’ projesi kapsamında son iki ayda 50 bin çevre dostu bez çanta dağıtımı gerçekleştiren Aliağa Belediyesi, dağıtımlarına devam ediyor.

Çevreye duyarlı yaklaşımı ile çevre belediyelere de örnek olan Aliağa Belediyesi, doğada yok olma süresi binlerce yılı alan alışveriş poşetlerinin kullanımını ortadan kaldırmak hedefi ile yüzde yüz pamuktan yapılmış bez çantaların dağıtımını sürdürüyor.

Aliağa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler Yani Mahalle Pazar yerinde kurduğu stant ile vatandaşlarına yüzde yüz pamuktan yapılmış çevre dostu bez çanta dağıttı. Bin 500 adet dağıtılan çantalara vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Bez çantaları alan vatandaşlar çantaları hemen kullanmaya başladı.

Aliağa Belediyesi son iki ayda 50 bin adet dağıtılan bez çanta sayısını 75 bine çıkarmayı hedefliyor. Bu hedef doğrultusunda Yeni Şakran, Helvacı ve Aliağa Merkez Kapalı Pazar yerindeki dağıtımlar devam edecek.

Çevre dostu bez çantaların yoğun talep gördüğünü ve bu talepler doğrultusunda dağıtımlara devam ettiklerini belirten Aliağa Belediyesi Zabıta Müdürü Kürşat Bahadır Turan, “Vatandaşlarımızdan gelen yoğun talep üzerine kent geleninde kurulan Pazar yerlerinde dağıtımlara devam edeceğiz. Çarşamba Pazar yerine kurduğumuz stant ile bin 500 çanta dağıttık. Gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı da vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.