ALİAĞA’DA ÖLÜ CARETTA CARETTA BULUNDU

Aliağa’nın Yeni Şakran Mahallesi Bozburun mevkiinde nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan Caretta Caretta türü deniz kaplumbağası ölüsü bulundu.

Ölü Caretta Caretta’yı karaya vurmuş halde bulan vatandaşlar Aliağa Belediyesi Veterinerlik Birimine haber verdi. Aliağa Belediyesi Veteriner Hekimi Mustafa Güçlü, ölü caretta caretta üzerinde yaptığı incelemede, yaklaşık 80 santimetre boyunda, 50 kilo ağırlığındaki deniz kaplumbağasının uzun süre önce ölmüş olduğunu belirledi.

Sağ ön ayağının daha önce kopmuş ve iyileşmiş olduğu tespit edilen Caretta Caretta’nın kesin ölüm nedeni ise belirlenemedi. Ölü caretta caretta yapılan incelemelerin ardından belediye ekipleri tarafından uygun bir yere götürülerek gömüldü.

Ağustos ayından bugüne beş adet caretta caretta ölüsü bulduklarını belirten Aliağa Belediyesi Veteriner Hekimi Mustafa Güçlü, “Caretta Carettaların ölümü birçok nedene bağlı olabiliyor. Son bulduğumuz caretta caretta ’nın ölüm sebebi bulunamadı. Çok yaşlı olduğunu tahmin ettiğimiz caretta caretta uzun bir süre önce ölmüş ve üzerinde çürüme ve kokuşma başlamış” dedi.