ALİAĞA’DA “15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ” PROGRAMI DÜZENLENDİ

Aliağa’da ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ programı düzenlendi.

Aliağa Kaymakamlığı tarafından Tüpraş Halk Eğitimi Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Aliağa Kaymakamı Kazım Tekin, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Salman, İlçe Emniyet Müdürü Yasin Uğurtaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Bayhan, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Şehit Gökhan Çakır Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan program saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşının okunması ve Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başladı. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Şehit Gökhan Çakır Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Türker Akıncı yaptı.

ŞEHİT GÖKHAN ÇAKIR ANADOLU LİSESİ TARİH ÖĞRETMENİ TÜRKER AKINCI: “15 TEMMUZ MİLLİ İRADENİN KAZANDIĞI BÜYÜK BİR ZAFERDİR”
15 Temmuz’un Türk Milleti için karanlık bir gece olduğunu belirten Akıncı, “Vatan, Türk Milleti için önemli bir kavramdır. Dinimiz islam da vatan toprağına, hürriyete, birliğe ve beraberliğe büyük önem vermektedir. Milletimiz hep bu değerler uğruna mücadele etmiş vatanı hedef alan saldırılara can siperhane bir şekilde karşı koymuştur. 15 Temmuz da yarattığı birlik ve beraberlik ruhuyla aydınlık yarınlara bir sembol, ışıklı bir yol olmuştur. 15 Temmuz, dökülen kanlarıyla, ibretlik hikâyeleriyle zulmün kaybettiği milli iradenin kazandığı büyük bir zaferdir” dedi.

ALİAĞA KAYMAKAMI KAZIM TEKİN: “KAHRAMAN HALKIMIZIN VE DEVLETİMİZİN KARARLI DURUŞU SALDIRIYI BERTARAF ETTİ”
Gençlerin 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi gününü daha iyi içselleştirebilmeleri açısından önemli bir programa imza atıldığını ifade eden Aliağa Kaymakamı Kazım Tekin ise, “15 Temmuz 2016 tarihinde ülkemiz çok büyük bir saldırıyla karşı karşıya kaldı. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gençliğe hitabesinde bahsettiği, dahili ve harici bedhahlar, ülkemize saldırıda bulundu. Ancak, başta kahraman halkımız olmak üzere, hükümetimizin ve devletimizin kararlı duruşları tarihte eşi ve benzeri görülmemiş bu saldırıyı da bertaraf ettiler” dedi.

Konuşmaların ardından Şehit Gökhan Çakır Anadolu Lisesi öğrencilerinden Melih Elitez, Orhan Şaik Gökyay’a ait “Bu Vatan Kimin?” adlı şiiri seslendirdi. Yoğun katılımın olduğu program 15 Temmuz gecesini anlatan sinevizyon gösterimi ile son buldu.