ALİAĞA KENT KİTAPLIĞI’NIN İLK ÇOCUK KİTABI MİNİK OKUYUCUSUYLA BULUŞTU

ALİAĞA BELEDİYESİ’NDEN ÇOCUKLARA YENİ YIL ARMAĞANI

“ALİAĞA VE ÇEVRESİNDE OYNANAN GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE ÇOCUK OYUNLARI”NA YOĞUN İLGİ

Aliağa Belediyesi’nin kültür yayınları kapsamında hazırlanan “Aliağa ve Çevresinde Oynanan Geçmişten Günümüze Çocuk Oyunları” kitabı minik okuyucusuyla buluştu.

“Aliağa Kent Kitaplığı”nın çocuk dizisinden çıkan ilk yayını “Aliağa ve Çevresinde Oynanan Geçmişten Günümüze Çocuk Oyunları” kitabının dağıtımı tüm hızıyla devam ediyor. Tüm kesimlerce yoğun ilgi gören kitabın dağıtımı ilk olarak anaokullarına, kütüphanelere, sivil toplum kuruluşlarına, siyasi parti temsilciliklerine ve muhtarlıklara yapıldı.

KİTAPLAR ÜCRETSİZ
Aliağa Belediyesi’nin çocuklara yeni yıl armağanı olan kitap Hilal Masa’dan, Yeni Mahalle, Yeni Şakran ve Helvacı Hizmet Binalarından, Nadir Nadi Kütüphanesi ve muhtarlıklardan ücretsiz olarak temin edilebiliyor. Aliağa dışında ikamet eden vatandaşlar ise Aliağa Belediyesi resmi internet sayfası yayınlarımız bölümünden kitabı okuyabilir ya da pdf olarak indirebilir.

UNUTULAN ÇOCUK OYUNLARI YENİDEN ÖĞRETİLİYOR
Çocukların eğitimine ve gelişimine de katkı sunacak olan kitapta; topaç, çelik çomak, bezirgânbaşı, misket, saklambaç gibi çocukluğumuza dair derin izler bırakan sokak oyunları, günümüzde internet, televizyon ve bilgisayar kıskacında bulunan çocuklara yeniden öğretiliyor. Tamamen özgün bir tasarıma sahip kitap renkli içeriği ile de dikkat çekiyor.

KİTABIN İÇERİĞİ
Bir yıl süren saha araştırmaları ile hazırlanan kitapta şu oyunların anlatımları yer alıyor; “Amiral Battı, Beştaş, Bezirgânbaşı, Birdirbir, Çelik Çomak, Dokuz Taş, El Kızartmaca, Gölge Oyunu, Halat Çekme, Hulahop, İp Atlama, İp Oyunu, İsim Şehir Hayvan, İstop, Kaç Kurtul, Kağıt Uçak, Körebe, Köşe Kapmaca, Kutu Kutu, Mikado, Misket, Nuh’un Gemisi, Saklambaç, Sek Sek, Sos Oyunu, Topaç, Tren Oyunu, Tuzluk, Uzun Eşek, Üç Taş, Yağ Satarım, Yerden Yüksek”