ALİAĞA AT-ÇEK BALIK AVI FESTİVALİNDE HEYECAN BAŞLIYOR

Aliağa’da bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan ‘At-Çek Balık Avı Festivali’ için heyecan yarın başlıyor. Türkiye’nin dört bir tarafından balık avı tutkunlarının katılacağı yarışma her yıl olduğu gibi bu yılda renkli görüntülere sahne olacak.

Aliağa’nın Mavi Bayraklı Plajı’nda iki gün sürecek olan yarışma için kontenjanlar kısa sürede doldu. 200 kişi ile sınırlı olan kontenjanlara bin 500 yarışmacı başvurdu. Çanakkale, Antalya, Manisa, Trabzon, Muğla, İstanbul, Denizli gibi Türkiye’nin birçok şehrinden gelen yarışmacılar birinci olabilmek için kıyasıya bir mücadele verecek.

22 Aralık Cumartesi günü saat 12.00’de başlayacak yarışma 23 Aralık Pazar günü saat 10.00’da düzenlenecek ödül töreni ile son bulacak. Aliağa Belediyesi’nin öncülüğündeki yarışmaya Çağlarav, Apnea, remixon ve Daiwa destek verecek.

Festivalde amatör olta balıkçılığının tanıtılması, sürdürülebilir avcılık ruhu kapsamında yakala-bırak alışkanlığının kazandırılması ve amatör balıkçılığın bir dalı olan spin (at-çek) avcılığının sevdirilmesini amaçlanıyor.

Yarışma kültürü anlayışını geliştirmeyi de hedefleyen etkinlik, Su Ürünleri Yönetmeliği ve Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ Hükümlerine göre yapılacak. Yarışma spin avcılık kategorisinde yapılacak ve avlanacak balıklarda tebliğe uygunluk şartı aranacak. Yarışmacılar kıyıya dik olarak atış yapacak ve her yarışmacı kepçe bulunduracak.

PROGRAM:
1.GÜN

12.00 Alanda Toplanma
13.00 Kayıt Alımları
Konuşmalar ve Paneller
14.00 At-Çek ile Orkinos yakalanır mı? – Ertuğrul İçingir
15.00 Amatör Balıkçılıkta Daiwa Teknolojileri – Daiwa Türkiye Temsilcisi
16.00 Yarışma Başlangıç ve Açılış Konuşmaları
19.00 Akşam Yemeği
02.00 Gece Çorbası

2.GÜN
07.00 Kahvaltı