KURTULUŞ MAHALLESİ’NDEN ŞİRİNCE VE MAKET KÖY ZİYARETİ

06.07.2018

KURTULUŞ MAHALLESİ’NDEN ŞİRİNCE VE MAKET KÖY ZİYARETİ

Aliağa Belediyesi ile mahalle muhtarlıklarının işbirliğinde gerçekleştirilen kültür gezileri yoğun ilgiyle devam ediyor.

Sosyal, Kültürel ve İdari İşler Müdürlüğü’nün organize ettiği, kontenjan ve kayıtlarının ise muhtarlıklarca belirlendiği geziler kapsamında Kurtuluş Mahallesi’nden 45 vatandaş İzmir’in Selçuk İlçesinde bulunan ve Türkiye’nin en önemli turistik köylerinden olan Şirince’yi ziyaret etti.

Kurtuluş Mahallesi muhtarlığından talepte bulunarak kayıt yaptıran 45 vatandaş günü birlik tur ile Şirince’yi gezdi. Ardından ise Anadolu köy yaşamı ve geleneklerini bütün ayrıntılarıyla anlatıldığı Maket Köyü ziyaret edildi.

KURTULUŞ MAHALLE MUHTARI MEHMET İŞLEK: “KÜLTÜR GEZİLERİNE OLAN TALEP GÜN GEÇTİKÇE ARTIYOR”
Mahalle sakinleri olarak gezilerden memnuniyet duyduklarını belirten Kurtuluş Mahalle Muhtarı Mehmet İşlek, “Kültür gezilerine olan talep gün geçtikçe artıyor. Her gün yeni bir kayıt alıyoruz. Aldığımız kayıtları belediyenin ilgili birimlerine de iletiyoruz. Vatandaşlarımız Şirince ve Maket Köy gezisi dışında farklı bölgeleri de ziyaret etmek istiyor. Önümüzdeki günlerde İzmir’in farklı tarihi bölgelerine de geziler düzenlenecek” dedi.

KÜLTÜR GEZİLER DEVAM EDECEK
Kentte yaşayan vatandaşların sosyal hayatına katkı sağlamak, bölge tarihini tanıtmak ve vatandaşları Anadolu’nun farklı kültürleriyle buluşturmak amacı ile gerçekleştirilen Kültür Gezileri devam edecek. Gezilere katılmak isteyen vatandaşlar bağlı bulundukları mahalle muhtarlıklarına müracaat ederek kayıt yaptırabilecek.

Gezi süresince vatandaşlara yardımcı olan ve ihtiyaçlarının karşılanması için milletin ekibinden iki personel görev yapıyor. Vatandaşlara gidiş ve dönüşlerde yiyecek ikramlarında da bulunuluyor.

E-BÜLTEN
  • Footer face