Anasayfa  |  İletişim
Belediye İletişim Merkezi
Görüntülü Haberler
Etkinliklerden Haberdar Olun
  Belediyemizin Etkinliklerden Haberdar Olabilmek Için Iletisim Bilgilerinizi Girebilirsiniz.
Kayıt Formu

Aliağa' da Hava Durumu

Kaynak: Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü
Aile ve Kadın Danışma Merkezi

ALİAĞA BELEDİYESİ

SOSYAL KÜLTÜREL VE İDARİ İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ

Kadına yönelik şiddet, toplumun her alanında yaşanan acil önlemler alınmasını gerektiren bir insan hakları ve halk sağlığı sorunudur. Türkiye’de ve Dünya’da kadına yönelik aile içi şiddetle mücadele devletlerin en önemli görevlerinden biri haline gelmiştir. Nüfusu 50 bini aşan yerel yönetimlere kadın sığınma evi açma zorunluluğu getiren belediyeler yasasına örnek teşkil eden kadın sığınma evimiz ve danışma merkezimiz bu mücadeleye katkıda bulunmaktadır.

ALİAĞA BELEDİYESİ AİLE VE KADIN DANIŞMA MERKEZİ

Aliağa belediyesi bünyesinde bulunan Kadın Danışma Merkezimiz;  çağdaş ve demokratik  bir toplum için, kadınların etkinlik alanlarının genişletilmesi, eğitim, istihdam,  sağlık, siyaset, hukuk vb. alanlarında eşit fırsat ve olanaklardan yararlanmalarının sağlanması amacına yönelik olarak  faaliyetini sürdürmektedir.

Danışma merkezimizde şiddetin farklı türlerine maruz kalan kadınlar ve çocuklarına yönelik (hukuk, sağlık, istihdam, güvenlik, sığınak vb alanlarda) danışma, bilgilendirme ve yönlendirme hizmeti verilmekte bunun yanı sıra cinsiyet ayrımı gözetmeksizin gelen tüm başvurular değerlendirilmekte gerekli destek ve yönlendirme sağlanmaktadır.

Bu bağlamda il ve ilçe Barosu, il Emniyet Müdürlüğü, İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü ile işbirliği içinde çalışmaktayız.

ALİAĞA BELEDİYESİ KADIN SIĞINMA EVİ

Aliağa Belediyesi Kadın Sığınma Evi her türlü fiziksel, duygusal, cinsel ve ekonomik istismara uğrayan kadınların, psiko-sosyal ve ekonomik sorunlarının çözümlenmesi sırasında varsa çocukları ile birlikte geçici bir süreyle barınmalarını  sağlamaktadır.

Kalmakta olan kadınların ve çocukların her türlü ihtiyaçları karşılanmakta, şiddetten uzak bir ortamda, yeni bir yaşam planı yapabilmeleri ve dayanışmayla güçlenmeleri için ev içinde gerekli tüm olanaklar sağlanmaktadır.

18 kapasiteli kadın sığınma evi için müracaatlar kadın danışma merkezi aracılığı ile yapılabilmektedir.

Kadın Danışma Merkezi ve Kadın Sığınma Evine ulaşmak için;

Aliağa Belediyesi Hizmet Binası Atatürk Kültür Merkezi Altı

0 232 616 19 80 Dahili: 191

www.aliaga.bel.tr

kadindanisma@aliaga.bel.tr

AİLE İÇİ ŞİDDET SUÇTUR!

ŞİDDET NEDİR?

Güç ve baskı uygulayarak insanın bedensel ve ruhsal açıdan zarar görmesine neden olan bireysel ya da toplu hareketler şiddettir.

AİLE İÇİ ŞİDDET NEDİR?

Eşe, çocuklara, anne babaya, kardeşlere, yakın akrabalara, eski eşe, nişanlıya, eski kız arkadaş ya da erkek arkadaşa yönelik; vurmak, aşağılamak, küfür etmek gibi kişinin kendine saygısını, güvenini azaltacak, korku yaratacak saldırgan davranışlar aile içi şiddettir.

ŞİDDETE MARUZ KALDIĞINIZDA BAŞVURABİLECEĞİNİZ KURULUŞLAR

·                    Polis Merkezleri, Jandarma Karakolları

·                    Sağlık Kuruluşları

·                    Cumhuriyet Savcılığı

·                    İl ve İlçe Sosyal Hizmetler Müdürlüğü

·                    Alo 183 (Aile, Kadın, Çocuk ve Özürlü Sosyal Hizmet Danışma Hattı)

·                    Belediye Kadın Danışma Merkezleri

·                    Barolar

·                    Kadın Sivil Toplum Kuruluşları

v    Şiddete maruz kaldığınızda ücretsiz avukat isteme hakkınız var!

TEHLİKE ANINDA ARAYABİLECEĞİNİZ YARDIM HATLARI

155 Polis İmdat (24 saat)

156 Jandarma (24 saat)

183 Sosyal Hizmet Danışma Hattı (24 saat)

112  Ambulans (24 saat)

“Hiç kimse sizin izniniz olmadan, size kendinizi değersiz hissettiremez.”

Eleanor Roosevelt

E - Belediye
Duyuru ve İlanlar
Nöbetçi Ezcaneler

BU AKŞAM

25-07-2014
Aliağa Eczanesi

Tel: 616 24 82

Adres: Kurtuluş Mah. Fevzi Paşa Cad. No: 121/ A
Aliağa Belediyesi Uygulaması
İstatistik Bilgiler

Aktif Ziyaretçi: 3 kişi.
Bugun Gelen: 132 kişi.
Toplam: 691803 kişi sitemizi gezdi.
IP Adresiniz: 54.211.80.155
© 2009 İzmir Aliağa Belediyesi Tüm hakları saklıdır.
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz. Türk-Host
Sayfa Oluşma Zamanı 0.00003 sn.
türk hosting